Η αλατοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μία εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη φυσική του μορφή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία. Το αλάτι περιέχει 84 στοιχεία, ενώ η υψηλή κρυσταλλική του δομή επιτρέπει την κυτταρική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του και την αποκατάσταση της ισορροπίας των αλκάλιων και των ηλεκτρολυτών του σώματος. 

 

Ιόντα αλατιού

Ιώδιο(I): Επηρεάζει Θετικά τον θυρεοειδή αδένα

Ασβέστιο (Ca): Προλαμβάνει την οστεοπόρωση και συντελεί στην καλή υγεία των δοντιών και οστών. Δραστηριοποιείται στην πήξη του αίματος, ενεργοποίηση ενζύμων και νευρικό σύστημα.

Μαγνήσιο (Mg): Απαραίτητο στοιχείο μεταβολισμού και επαναφέρει την ηρεμία στη νευρική και
μυϊκή ίνα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενέργειας και βοήθα στην μείωση της πίεσης.

Κάλιο (Κ): Διατηρεί τον σωστό αριθμό ιόντων στο ανθρώπινο σώμα.

Νάτριο (Na): Σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Εξασφαλίζει την ισορροπία του οργανισμού σε νερό και διατηρεί την ισορροπία ιόντων στο αίμα.

Σίδηρο (Fe): Βοηθά στην ανάπτυξη, αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες και κόπωση.

Σελήνιο (Se): Δράση όμοια με βιταμίνης Ε, έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει πολλές μορφές καρκίνου. Καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος και αυξάνει την αντοχή.

Βρώμιο (Br): Μαλακώνει το δέρμα, χαλαρώνει μύες και νευρικό σύστημα.

Χαλκός (Cu): Απαραίτητος στο μεταβολισμό των κυττάρων και βοήθα στην καταπολέμηση μολύνσεων αλλά συμμετέχει και στην σωστή δόμηση των οστών.

Φθόριο(F): Βοηθά τον οργανισμό ενάντια στις μεταδοτικές ασθένειες και ανανεώνει γρήγορα τους κατεστραμμένους ιστούς των οστών.

Γιατί να κάνω Αλατοθεραπεία;

Φυσικός τρόπος αντιμετώπισης και ιαματική θεραπεία για :

 • Αναπνευστικά προβλήματα: άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.α.
 • Θωράκιση του οργανισμού απέναντι σε Ιώσεις ή κρυολόγημα
 • Αλλεργίες
 • Stress - Άγχος
 • Κατάθλιψη
 • Διακοπή καπνίσματος
 • Πονοκέφαλοι/ Ημικρανίες
 • Αϋπνίες
 • Κόπωση, κρίσεις πανικού, βελτίωση ικανότητας συγκέντρωσης.
 • Αποτοξίνωση/Detox, αντιμετώπιση παχυσαρκίας
 • Βελτίωση Ανοσοποιητικού
 • Δερματικά προβήματα : ακμή, δερματίτιδες, αλλεργίες, ψωρίαση, απομάκρυνση ρυτίδων.
 • Γαστρεντερικά προβλήματα: νόσος Chron, σπαστική & ελικώδη κολίτιδα, δυσκοιλιότητα
 • Μυοσκελετικά προβλήματα/ πόνοι οστεοπόρωση,πόνοι μέσης, καταπολέμηση πόνων από ρευματοπάθειες & οστεοαρθρίτιδες.
 • Εγκυμοσύνη

Το αλάτι είναι γνωστό για την αντί-φλεγμονώδη και αντί-βακτηριακή ιδιότητά του καθώς μειώνει την δημιουργία βλέννας και φλέματος.

Πώς λειτουργεί η αλατοθεραπεία στον οργανισμό μας;

Το περιβάλλον μικροκλίματος του σπήλαιο άλατος ιονίζεται και ο οργανισμός μας απορροφά τα ιχνοστοιχεία με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής και των πόρων του δέρματος, με αποτέλεσμα την πλήρη χαλάρωση και ενίσχυση της καλής υγείας του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Υπάρχουν παρενέργειες χρήσης;

Η αλατοθεραπεία είναι 100% φυσική (drug-free treatment), ασφαλής και δεν έχει παρουσιαστεί καμία αρνητική παρενέργεια. Δεν μπορούν να επισκεφθούν το αλατοσπήλαιο άτομα με πυρετό, υπερθυροειδή, νεφρική ανεπάρκεια, αλλεργία στο ιώδιο και άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες.

Πώς κάνω αλατοθεραπεία και τι φοράω;

Η αλατοθεραπεία πραγματοποιείται με τα ρούχα μας σε αναπαυτικές ανακλώμενες ειδικές πολυθρόνες θεραπείας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δεύτερο ζευγάρι καθαρές κάλτσες που φοράμε πριν την θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και από την πρώτη συνεδρία, ειδικά αν το πρόβλημα είναι πρόσφατο. Απαραίτητος ένας κύκλος 10 περίπου συνεδριών σε διάστημα 30 ημερών για να εδραιωθεί μια πλήρης αναζωογόνηση του οργανισμού. Βέβαια λαμβάνουμε υπ΄όψιν την ιδιαιτερότητα του κάθε οργανισμού καθώς και την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.

Μπορούν τα μικρά παιδιά να κάνουν αλατοθεραπεία;

Και βέβαια μπορούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες της αλατοθεραπείας, αφού είναι ο καταλληλότερος χώρος για τα παιδιά εφόσον μπορούν να παίξουν και παράλληλα να θωρακίσουν τον οργανισμό τους απέναντι σε ιώσεις.

Είμαι έγκυος μπορώ να επισκεφθώ το αλατοσπήλαιο;

Ναι, η αλατοθεραπεία είναι 100% φυσική και απολαμβάνει τις ιδιότητες του χώρου ταυτόχρονα και η μητέρα και το έμβρυο. Με τεχνικές αναπνοής και ασκήσεις βοηθάει την έγκυο στο τοκετό.

Επηρεάζει τα επίπεδα νατρίου του οργανισμού;

Η αλατοθεραπεία δεν επηρεάζει τα επίπεδα νατρίου του οργανισμού μας. Αναπνέοντας μέσα στο αλατοσπήλαιο δεν είναι το ίδιο με την κατάποση αλατιού.

Υπάρχουν και άλλα άτομα ταυτόχρονα στην συνεδρία που έχουν ίωση και βήχουν. Μπορεί να κολλήσει κάποιος;

Το περιβάλλον του αλατοσπήλαιου είναι αποστειρωμένο με αντί-βακτηριακή δράση, αντί-ιικές και αντί-μυκητιακό. Εισπνέοντας μέσα στο σπήλαιο άλατος, σκοτώνει κάθε βακτήριο της αναπνευστικής οδού απορρόφησης του ατόμου με αποτέλεσμα να μην αφήνει περιθώρια εξάπλωσης ή κολλητικής συμπεριφοράς σε άλλα άτομα που παρευρίσκονται στο χώρο.